De geschiedenis van KMWE

Onze historie

KMWE kent inmiddels een rijke geschiedenis die zich kenmerkt door uitbreiding, overnames en continue innovatie. Lees mee en ontdek hoe ons bedrijf groeide van kleine toeleverancier van Philips en DAF, tot wereldwijde speler in de high tech industrie.

 

Van Eindhoven naar Eurazië

Het begon allemaal in 1955, met één frees- en één draaimachine in een schuur achter het huis van oprichter Harry Geven. In de jaren negentig kwamen hier meer en meer assemblage-, protobouw- en engineeringswerkzaamheden bij en werden nieuwe markten aangeboord. Eenmaal gegroeid in aantal mensen en diensten, ging het jaar 2007 de boeken in als het jaar met nieuwe aandeelhouders. Twee jaar daarna zetten we voet op Maleisische grond. De overname van DutchAero zorgde in 2014 vervolgens voor een stevige basis in de luchtvaartbranche. Ook de start van een joint venture met het in India gevestigde IDEAS in datzelfde jaar verstevigde onze positie, dit keer op het gebied van engineering. Dankzij tal van investeringen in nieuwe technologieën, middelen, kennis en mensen zijn we voorop blijven lopen.

De productielocatie van KMWE in Maleisië, bevindt zich in Penang.
De productielocatie van KMWE in Maleisië, bevindt zich in Penang.

 

Meer dan 65 jaar high tech ervaring

Een nieuwe fase voor KMWE brak aan toen Aalberts Investments medeaandeelhouder werd in 2017, zodat we onze groeistrategie waar konden maken. Een jaar later:

  • ondergingen onze huisstijl en website een metamorfose;
  • werd onze nieuwe bedrijfsfilm gemaakt;
  • werd de naamswijziging doorgevoerd van DutchAero naar KMWE Aero Engine. Deze naam is ondertussen gewijzigd naar een meer strategische naam, namelijk KMWE Aerospace;
  • gevolgd door de verhuizing naar onze splinternieuwe fabriek op de Brainport Industries Campus.

Sindsdien zijn onze groeiambities in één oogopslag duidelijk. De aankoop van ATM, een bedrijf gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen en componentenreiniging van diverse materialen, maakte ons in 2019 nóg completer. Reden genoeg dus om in 2020 met alle 600 personeelsleden te proosten op onze 65e verjaardag en onze groeipotenties voor de komende jaren voort te zetten!