Podcast: Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is een van dé buzz woorden van de afgelopen jaren en krijgt steeds meer aandacht. De verantwoordelijkheid van LLO ligt bij de werknemer, maar ook de werkgever speelt een belangrijke rol. Daarnaast kan LLO ook erg voordelig zijn voor een werkgever als het gaat om het behoud van werknemers in tijden van krapte op de arbeidsmarkt.

Het vinden en behouden van talent is een van de grootste uitdagingen van de Brainportregio voor de komende jaren. Het aantal vacatures stijgt razendsnel terwijl het aantal beschikbare mensen door vergrijzing en ontgroening afneemt. Dat vraagt om een andere blik op de arbeidsmarkt.

 

Podcast

Monique Lemaire van Leerwerkloket Zuidoost-Brabant en Ron Van der Reest van KMWE (Learning & Development Officer) gingen in gesprek met moderator Tom Jessen over Leven Lang Ontwikkelen en hoe je dat kan toepassen in je organisatie. Hoe kijken zij naar LLO en wat is ervoor nodig om je werknemers te stimuleren?

Luister mee naar hun gesprek in de Brainport Podcast – Leven Lang Ontwikkelen, hoe pak je dat aan binnen jouw organisatie? Hoe lastig is het om LLO in te bouwen in de organisatie? Moet je een CV anders gaan lezen? Hoe motiveer ik mijn collega’s? Het komt allemaal aan bod in deze podcast.

Klik hier voor de podcast: Leven Lang Ontwikkelen.

 

Quote Ron van der Reest

 

“Door een Leven Lang Ontwikkelen blijf je, in een snel veranderende wereld, interessant voor de arbeidsmarkt.”

 

<< Terug naar nieuws