Project Digitale Fabriek brengt studenten in contact met het hightech werkveld

Vier jaar geleden lanceerde Brainport Industries, in samenwerking met Technische Universiteit Eindhoven, TNO en Fontys Hogeschool, het ambitieuze project “De Digitale Fabriek van de Toekomst”.

De veertien deelnemende bedrijven komen uit het ecosysteem van de Brabantse Smart Industry met als doel, het samen onderzoeken hoe bedrijven data beter kunnen benutten. Fontys zet studenten in om opdrachten voor deze bedrijven uit te voeren, waardoor studenten in aanraking komen met technologieën die niet standaard in het onderwijscurriculum zitten.

De kracht van deze samenwerking ligt in de verbinding tussen theorie en praktijk.

 

Een brug tussen theorie en praktijk

KMWE is een van de deelnemende bedrijven. Wij hadden de opdracht ingediend om een simulatie te bouwen van een Multi-Agent Planning System (MAS) voor de shopfloor. Dit systeem koppelt verschillende softwareplatforms en zorgt voor data-uitwisseling, met als doel om technologie beter in te zetten in een traditionele productie-omgeving om zo sneller en efficiënter te kunnen produceren.

 

Naar de toekomst

Het project de Digitale Fabriek van de Toekomst nadert zijn einde, maar de volgende stap is al gezet met het nationale Groeifonds 𝐍𝐗𝐓𝐆𝐄𝐍 𝐇𝐢𝐠𝐡𝐓𝐞𝐜𝐡.
De Digitale Fabriek van de Toekomst is een perfect voorbeeld van de nauwe samenwerking tussen onderwijs en industrie, wat essentieel is voor de toekomst van de industrie.

 

Artikel

In onderstaand artikel van Innovation Origins lees je de uitgebreide reportage over het project Digitale Fabriek en de geslaagde samenwerking.

  • Klik hier voor het artikel in het Nederlands
  • Klik hier voor het artikel in het Engels

 

<< Terug naar nieuws