Techneut met social skills

Peter Veldkamp, Account Manager

In de 19 jaar dat Peter in dienst is, heeft hij al veel rollen mogen vervullen. En ook al is die rol alweer tien jaar commercieel van aard, techniek is en blijft de basis. “Doordat ik uitvoerende ervaring heb als engineer en werkvoorbereider, kan ik me goed inleven en los ik technische en logistieke vraagstukken sneller en beter op. In mijn huidige functie combineer ik techniek met mensen. Mooier kan het niet!”

 

Functies door de jaren heen

“Ik begon als quality engineer, omdat ik nog te weinig ervaring had voor de functie van technisch werkvoorbereider waar ik eigenlijk op solliciteerde. Gelukkig hadden ze bij KMWE al snel in de gaten dat ik inderdaad goed paste als werkvoorbereider, na drie kwart jaar mocht ik doorstromen in deze functie. Vijf jaar later had ik meer en meer klantcontact en maakte ik de stap naar account engineer. Dit deed ik vier jaar toen de directeur me vroeg voor de functie van accountmanager. Een hbo-opleiding Accountmanagement, veel interne trainingen en tien jaar later kan ik zeggen: ik leer nog iedere dag! Ik zorg voor new business en onderhoud relaties met een tiental vaste klanten in Duitsland en Nederland. Zie me als een soort intermediair tussen de operatie en de klant. Ik maak deel uit van verschillende teams en heb ontzettend veel contact met mensen binnen én buiten KMWE.”

 

″In mijn huidige functie combineer ik techniek met mensen. Mooier kan het niet!” 

 

Persoonlijke coaching en relatiebeheer

“Het fijne bij KMWE is dat gewaardeerd wordt dat je aangeeft wat je ambities zijn en waar je je verder in wilt ontwikkelen. Bijblijven in het vakgebied is iets wat niet vanzelf gaat, daar is training en coaching voor nodig. Ook op het gebied van communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden ontwikkel ik mezelf continu. Laatst nog doorliep ik een 1-op-1 traject bij een externe coach, ik leerde onder andere mezelf meer open te stellen voor anderen en te luisteren naar anderen. In mijn rol ben ik dag in dag uit veel met relatiebeheer bezig. De mens achter de klant leren kennen, is hierbij essentieel. Ik had wel verwacht dat mijn initiatief hiertoe meteen werd gewaardeerd, maar nu ik er zo over nadenk is het eigenlijk best bijzonder dat dit allemaal mogelijk is bij KMWE.”

 

Successen samen vieren

“Als ik twee of drie dagen op zakenreis geweest ben en terugkom met een aanvraag die uiteindelijk een opdracht wordt, krijg ik elke keer weer een energieboost. Mooie resultaten behalen voelt ook echt als ‘ons succes’. Regelmatig worden successen gevierd. Laatst nog trakteerden we op gebak, omdat we de eerste machine van een groter project hadden geleverd. Het teamgevoel zit er sowieso goed in op onze afdeling. Daarnaast durven we discussies te voeren en kritisch naar elkaar te zijn met het doel efficiënter en effectiever samen te werken. Zo zetten we elkaar op scherp. Ook delen we regelmatig privé zaken met elkaar en praten over dat nieuwe huis wat iemand heeft gekocht of over hobby’s. Zo leer je je collega’s ook beter kennen, wat het teamverband versterkt.”

 

We durven discussies te voeren en kritisch naar elkaar te zijn, zo zetten we elkaar op scherp.″

 

Als ik over al die jaren kijk dat ik bij KMWE werkzaam ben, hebben we als organisatie zeker wat ups en downs meegemaakt. Dankzij onze creativiteit, openheid en deelmentaliteit staan we waar we nu staan. Moet er een keer extra hard gerend worden dan wordt dat ook als team opgepakt. Het hoger management geeft regelmatig updates over hoe we ervoor staan. Dit geeft ook betrokkenheid. Gaat het juist super? Dan worden we beloond, onder andere met winstdeling. Ja, KMWE is een stabiele en fijne werkgever.”

 

Peter Veldkamp, Account Manager