Kwestie van perspectief

Anne Schoenmakers, Operational Planner

Via één berichtje op LinkedIn naar een toffe afstudeerstageplaats én een full time baan? Anne is het bewijs dat het kan. “Het voelde zo goed dat ik besloot op het aanbod van KMWE in te gaan. Zo’n kans krijg je immers niet elke dag. En breed ervaring opdoen is hartstikke goed voor mijn ontwikkeling!”

 

Afstudeerstage leverbetrouwbaarheid

Haar buikgevoel verklapte het al na het eerste gesprek: KMWE was een bedrijf waar ze de doelstellingen voor haar stage Technische Bedrijfskunde ruimschoots kon én wilde halen. “Het was een leuk gesprek. Ze keken echt naar mij als persoon en de opdracht kon vormgegeven worden zoals ik dat wilde. Waar ik bij andere bedrijven twijfelde, was ik hier direct zeker van mijn zaak. Tijdens mijn stage richtte ik me op de leverbetrouwbaarheid en factoren die daarop van invloed zijn. Ik leerde de processen en mensen op zowat alle afdelingen binnen KMWE kennen, super leerzaam.”

 

″Ik wist niet dat een kantoorbaan zo leuk kon zijn!″

 

Warm bad en contract

“Ook ben ik meteen goed opgenomen in de groep. Ga je even mee wandelen? Hoe was je weekend? Mijn nieuwe collega’s stelden volop vragen, wat maakte dat ik me snel thuis voelde. Iedereen wilde helpen en zelfs in coronatijd stelden ze zich sociaal en betrokken op. Dat zegt wel iets over de sfeer, vind ik. Toen ik al een paar keer de vraag had gehad wat ik na mijn stage wilde doen, werd het steeds helderder in mijn hoofd. Doorstuderen kan later ook nog, ik ben nog hartstikke jong. De arbeidsmarkt is bovendien onzeker nu, deze kans krijg ik misschien straks niet meer. En zo had ik ineens een contract in the pocket.”

 

Breed takenpakket

“In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het managen van het logistieke proces. Gaat alles goed de productie in? Zijn er afkeuren geweest of moet iets eerder of later geleverd worden? Ik wist niet dat een kantoorbaan zo leuk kon zijn! In plaats van 40 uur per week achter mijn laptop loop ik de helft van de tijd rond om acties uit te zetten en vragen te stellen. Nog vaak krijg ik de titel van mijn afstudeeronderzoek om mijn oren. Dan zeggen collega’s: ‘Tja Anne, da’s een kwestie van perspectief…’. Grappig en waar tegelijk. In de praktijk leer ik meerdere kanten van de zaak bekijken.”

 

″Ik krijg hier echt het gevoel dat ik mezelf mag ontwikkelen.″

 

Toekomstperspectief

“Als afgestudeerd technisch bedrijfskundige kun je normaal gesproken veel verschillende kanten op. Sommige van mijn oud-klasgenoten zijn in de foodbranche terechtgekomen, anderen in de IT-sector en weer anderen zijn nog steeds op zoek naar een baan. Wat ben ik blij dat ik mijn contract aangenomen heb toen ik het aangeboden kreeg. Ik krijg hier echt het gevoel dat ik mezelf mag ontwikkelen. Wil ik iets nieuws doen of proberen? Dan hoef ik het maar aan te geven. Een aantal collega’s om me heen volgen trainingen of cursussen. Omdat ik net klaar ben met afstuderen vind ik het nu wel even genoeg, maar het is fijn om te zien dat groei gestimuleerd wordt. Ja, als ik op een alumnidag van Avans straks een praatje mag houden, zal ik KMWE zeker aanraden aan studenten!”

 

Anne Schoenmakers, Operational Planner